Ne musakka ne kızartma! Patlıcanın en güzel hali bu tarifte, sadece 157 kalori

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiYaz sofralarının vazgeçilmezi olabilecek bir salata tarifiyle geldik. Mangal yakılan zamanlarda közde patlıcanlar pişirilip yapıldığında lezzeti iki katına çıkabilir. Ancak bu salatadan canınız çektiğinde illa mangala da gerek yok. Fırında ya da ocakta pişirerek de bu lezzeti yakalayabilirsiniz. Sosuna ekmek banmalık, lezzeti hafif ve doyurucu közlenmiş patlıcan salatasına ilişkin tüm detaylar haberimizde!

Dilerseniz salatanızın içerisine domates de ilave edebilirsiniz. Soğanları çiğden değil közleyerek de salataya dahil edebilirsiniz. Farklı bir lezzet katmak için ceviz, nane, maydanoz gibi eklemeler lezzet katabilir. Şimdi salata nasıl yapılır ona bakalım!

Bu sağlıklı ve lezzetli salatanın sayısız faydası olan sebzeleri bir araya getirecek kadar zengin ve kalori bakımından da bir o kadar ‘fakir’ olması onu bir vazgeçilmez yapıyor. Bu leziz salatanın 1 porsiyonu sadece 157 kalori.

2 adet bostan patlıcanı, 5-6 adet sivri biber, 2 adet kapya biber, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı, zeytinyağı, 3 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 çay kaşığı tuz bu leziz ve sağlıklı salatayı yapmak niçin yeterli.

Közlenmiş patlıcan ve sivri biberleri soğuk su dolu bir kabın içinde 5 dakika kadar bekletmelisiniz. Bu işlemden sonra her şey biraz daha kolaylaşır ve sebzelerin kabuklarını rahatlıkla soyabilirsiniz.

Patlıcanları ve biberleri yıkadıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine almalısınız. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra kabuklarını soymalısınız. Ayıkladığınız sebzeleri doğrayın ve bir kâseye alın.

Soğanı piyazlık doğradıktan sonra diğer malzemelerin içine ekleyin. Sarımsakları da bu esnada rendeleyin. Zeytinyağı, tuz, sirke ve nar ekşisini de ekledikten sonra güzelce karıştırmayı ihmal etmeyin.

Salatayı servis tabağın aşıktan sonra üzerine maydanoz serptikten sonra sofranıza koyabilirsiniz. Maydanozu en son eklemek salatanıza hoş bir koku ve aroma kazandıracaktır.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”